Toggle menu
x

Hoe ziet een typische dag eruit als AdVanced Business Analist?

Je start deze hectische dag met een kop koffie met je collega’s en neemt de dag door bij de klant. Jullie bespreken de verschillende verantwoordelijkheden en jij benoemt jouw doel van de dag: het voorzien, onderkennen en vertalen van de behoeftes van de business naar bruikbare oplossingen. Direct hierna start je met het definiëren van requirements, het analyseren en modelleren van bedrijfsprocessen waarover jullie gisteren hebben gesproken. Je hebt de kennis van het business domein waar je werkzaam bent (bijvoorbeeld hypotheken). Tijdens de lunch in de bedrijfskantine heb je een overleg met de projectmanager TOGAF (The Open Group Architecture Framework). Hier kan je makkelijk over meepraten want in je vorige baan heb je regelmatig gewerkt met verschillende architectuurmethoden en jij vormt jij de brug tussen business en ondersteunende disciplines. Hierbij houd je rekening met alle aspecten van de bedrijfsvoering.

Na de lunch ga je door met het maken van een voorstel voor de Lead Business Analist. Samen met de Business Architect finetune je de presentatie voor de middag. Waar de Business Architect een strategische, langere termijn visie ontwikkelt, zorg jij als  Business Analist voor concrete veranderingen en verbeteringen van de bedrijfsprocessen, al of niet met ondersteuning van IT.

In de middag geef je een presentatie aan de business over nieuwe ontwikkelingen in de markt en hoe deze vertaald kunnen worde naar efficiënte oplossingen. Je laat ook meteen zien hoe jij de business kan ondersteunen op het gebied van inrichten en verbeteren van bedrijfsprocessen. Je blaast het hele management team van hun stoel!

Aan het eind van de dag rij je naar het AdVanced kantoor in Hilversum voor een kennissessie met enkele collega’s. Even gezamenlijk eten en dan samen de marktontwikkelingen en vakgebieden bespreken. Hierbij draag je ook bij aan de toekomstige ontwikkeling van AdVanced.

 

© AdVanced. Alle rechten voorbehouden.